IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на дисплейна реклама може да достигне $100 млрд. до няколко години

От Google оценяват този сегмент на пазара на онлайн реклама на около 20-25 млрд. долара в момента

12:53 | 01.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Пазарът на дисплейна реклама може да достигне $100 млрд. до няколко години

Пазарът на онлайн дисплейна реклама може да достигне 100 млрд. долара през следващите няколко години, което ще открие „огромни възможности" за интернет гиганта Google, пише Wall Street Journal.

Това прогнозира Нийл Моън, който е вицепрезидент на продуктовото управление в Google. По неговите думи компанията има около 1 000 софтуерни инженери по света, които работят за премахването на сложността и предизвикателствата на пазара на онлайн дисплейна реклама.

Това според него ще подтикне повече рекламодатели да насочват по-голяма част от бюджета си към реклама в интернет.

„Наистина вярваме, че пазарът като цяло е в критична точка”, заяви Моън заяви по време на конференция в Сан Франциско.

Моън който отговаря за дисплейната реклама в Google, отбелязва, че този пазарен сегмент се оценява на около 20 до 25 млрд. долара в световен мащаб в момента.

Той не предостави конкретна прогноза за това кога очаква онлайн дисплейната реклама да се разрасне до 100 млрд. долара.

В края на миналата година социалната мрежа Facebook изпревари Google по дял на пазара на онлайн дисплейна реклама в САЩ, нареждайки се на второ място след Yahoo, показаха данни на анализаторската компания eMarketer.

През октомври миналата година Google съобщи, че бизнесът й с дисплейна реклама е стигнал приходи от 2,5 млрд. долара на приравнена към годишна основа база. Тогава от компанията за първи път предоставиха подробности за представянето си на този пазар.

Google също търси начини да увеличи приходите си от уебсайта за видео споделяне YouTube, включително чрез нови форми на реклама, която се заплаща при показване на дадено видео на потребителя (cost per view).

Акциите на Google са поскъпнали с 16% през последната година до 613,40 долара за акция в края на вчерашната сесия на Nasdaq.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още