IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

J.P. Morgan Chase може да инвестира 1,2 млрд. долара в Twitter и Facebook

Според информациите банката създава специален фонд за инвестиции в интернет компании

13:56 | 24.02.11 г.
J.P. Morgan Chase може да инвестира 1,2 млрд. долара в Twitter и Facebook

Инвестиционната компания J.P. Morgan Chase ще вложи 1,2 млрд. долара в най-перспективните интернет проекти като Twitter и Facebook. За това се съобщава в блога на вестник The Wall Street Journal.

За управлението на инвестицията в интернет сектора J.P. Morgan Chase са създали специален фонд с названието J.P. Morgan Digital Growth Fund LP. Официалните говорители на компанията обаче отказват коментар по повод информацията.

Авторът на материала прави паралел между инициативата на J.P. Morgan и тази на Goldman Sachs Group Inc, които през януари тази година събраха близо един милиард долара от чуждестранните си клиенти за инвестиране в сектора, основно в проекта Facebook, който тогава получи оценка от банката в размер на 50 млрд. долара.

В началото на 2011 година се появиха слухове за това, че Twitter е започнал преговори за продажба с Facebook и Google. Оценката на микроблога, за която тогава се заговори, бе между 8 и 10 млрд. долара. Представители на сайта скоро обаче опровергаха информацията и обявиха, че оценката е завишена.

Facebook и Twitter са двата най-бързо развиващи се онлайн проекта в интернет. Експертите сочат, че още един сайт тип социална мрежа има големи перспективи за развитие – LinkedIn.

В социалната мрежа на Марк Зукърбърг са регистрирани повече от 600 млн. акаунта. Съгласно данни на comScore, в края на 2010 година сайтът е бил абсолютен първенец в света по посещаемост.

По данни от края на 2010 в Twitter е имало повече от 200 милиона акаунта. Слуховете за продажба на компанията не спират, както не секва и интересът от страна на потенциални купувачи. През 2010 година приходите на Twitter са били около 45 млн. долара, а за тази се очакват между 100 и 110 млн. долара.

Ръководството на компанията обаче нееднократно е заявявало, че няма намерение да излиза на борсата и възнамерява самостоятелно да се заеме с разширяване на продукта, както и с финансирането му.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още