IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спряха достъпа до интернет в Либия

Катарската телевизия Al Jazeera съобщи, че сигналът й е заглушаван на различни честоти в страната

09:33 | 19.02.11 г. 1
Спряха достъпа до интернет в Либия

Достъпът до интернет бе блокиран през нощта в Либия, съобщи американската компания Arbor Networks, специализирана в наблюдението на трафика в интернет, предадe AFP.

Интернет и социалните мрежи изиграха ключова роля в организирането на протести в Тунис и Египет.

Базираната в Катар телевизия Al Jazeera съобщи в петък, че сигналът й е заглушаван на различни честоти в Либия, както и че сайтът й в страната също е блокиран, съобщи Ройтерс.

Al Jazeera следи отблизо събитията в Либия, Бахрейн и Йемен, свързва се с протестиращи и поддръжници на правителствата и често използва записи на събитията, изпратени по интернет.

По-рано този месец Al Jazeera се оплака от подобно заглушаване в Египет, след като в края на януари властите в Египет отнеха лиценза на телевизията за излъчване от страната и обявиха, че ще затворят офиса й в Кайро.

Най-малко 84-ма са убитите от силите за сигурност при протестите в Либия срещу режима на Муамар Кадафи, според правозащитната организация Human Rights Watch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Pyramid
преди 13 години
Кадафито ще пребъде, дори и да го сваля там, в Либия. Защото тук, в България, едни лекари бяха обвинени без съд и присъда от един министър, а съдът го оневини. Все едно, потвърди, че те са убили един нежизнеспособен плод.Но, при това, преднамерено, умишлено и т.н.Ега ти държавата, щом Ц.Цв. й е МВР.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още