IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Lenovo с 25% ръст в края на 2010 година

Компанията отчита значително увеличение на продажбите, но предупреждава, че заради икономическата ситуация то може и да не продължи

09:45 | 17.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Lenovo с 25% ръст в края на 2010 година

Една от най-големите компании за производство на компютри в света – китайската Lenovo, отчете ръст на печалбата си от 25 на сто за последното тримесечие на 2010 година на годишна база. С основна заслуга за този резултат са поскъпването на китайския юан и понижаването на разходите за компоненти, пише ВВС.

Нетната печалба на Lenovo за периода е 99,6 млн. долара, след като за същото тримесечие на предходната година положителният резултат беше 79,5 млн. долара. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 86 млн. долара.

От компанията обаче предупреждават, че ръстът може и да спре заради неясната икономическа ситуация в САЩ и Европа.

„Ръстът на световния пазар на компютри се забави през последното тримесечие, което се дължи на предизвикателствата пред глобалната икономика и дълговата криза на някои от основните пазари“, съобщават от Lenovo.

Въпреки това продажбите в САЩ и Европа са нараснали с 22 на сто, а в Китай Lenovo отчита увеличение на продажбите от 18 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още