IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google: Android спасява света

Вече имаме достъп до цялата информация на света на върха на пръстите си, казва изпълнителният директор на Google

16:05 | 16.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Google: Android спасява света

Напускащият поста си изпълнителен директор на Google Ерик Шмид заяви във вторник, че смартфоните с операционна система Android могат да спасят света, стига потребителите да са склонни да споделят информация с Google, съобщава CNNMoney.

„Вече имаме достъп до цялата информация на света на върха на пръстите си“, казва Шмид пред Mobile World Congress в Барселона. „Не съм сигурен, че това може да предотврати война, но със сигурност ще предизвика сериозен дебат, преди тя да започне“.

Основната идея на Шмид е, че потребителите вече разполагат с малки персонализирани компютри, които им позволяват да споделят и събират информация за света около себе си.

Смартфоните са вече навсякъде. Възможността те да се произвеждат с все по-евтини технологии означава, че през следващите няколко години още 2 млрд. хора ще имат достъп до мобилен интернет.

Според Шмид споделянето на цялата тази информация ще е като слънчева светлина, която ще прочиства света от тиранията и корупцията.

Смартфоните ще помогнат и за нашето здраве, казва изпълнителният директор на Google. Смартфоните скоро ще са снабдени с технология, която ще следи здравословното състояние на своите притежатели и ще предупреждава за проблеми своевременно.

Шмид подчертава, че Android прави хората по-щастливи.

„Вие никога не сте сами, никога не сте изгубени, никога не ви е скучно и никога не ви липсват идеи“, казва Шмид. „Всичко това е заради нашата способност да разбираме от какво се интересувате и да доставим съответната информация до устройствата, които носите със себе си“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
ejko
преди 13 години
На г-н Шмид много му се иска поредната технологична играчка да мине за "революция" в технологиите..."Смартфоните са вече навсякъде. Възможността те да се произвеждат с все по-евтини технологии означава, че през следващите няколко години още 2 млрд. хора ще имат достъп до мобилен интернет."Е, и?Сякаш хората за това живеят - за мобилния Интернет?! Луда работа....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
moderast
преди 13 години
Доста мегаломанско изказване. Да си припомним че комуникации в това число и мобилни има от десетилетия - и те не са спасили света.Егати "щастието" от Андроид - както го описва г-н Шмид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още