IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple: Мерките на Foxconn са предотвратили нови самоубийства

Със своите над 1 млн. служители Foxconn е най-големият доставчик на електронна продукция в света

11:34 | 15.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Apple: Мерките на Foxconn са предотвратили нови самоубийства

Според Apple Inc. бързата реакция на Foxconn Technology Group - тайванска компания, сглобяваща iPad - след вълната от самоубийства на нейни служители миналата година е предотвратила нови самоубийства, пише Bloomberg.

След смъртта на работниците Apple започна разследване и през август представи доклад със заключения.

„Екипът препоръча на Foxconn да вземе бързи мерки“, се посочва в документа. „За да се справи с кризата, Foxconn работи открито, с много външни експерти и правителствени инспектори. Най-важното, нашето разследване показва, че действията на Foxconn определено са предотвратили нови самоубийства“.

Foxconn, която произвежда iPad на Apple, както и продукти на Hewlett-Packard Co., Sony Corp. и Dell Inc. монтира мрежи, за да спре служителите си да скачат от високите етажи на фабриките, разположени в южен Китай.

Компанията е наела психолози и е открила 24-часова линия за консултации, след като се самоубиха най-малко 10 китайски работници. През юни миналата година изпълнителният директор на Apple Стив Джобс отхвърли твърденията, че Foxconn експлоатира служителите си, като посочи, че Apple провежда цялостно разследване на Foxconn.

Foxconn, собственост на базираната в Тайпе Hon Hai Precision Industry Co., е най-големият доставчик на електронна продукция в света. Във Foxconn работят над 1 млн. служители.

От Apple обявиха, че миналата година са провели одит в 127 обекта на Foxconn на условията на труд, сигурността, спазването на правата на работниците, както и ефекта върху околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 13 години
Яко! "монтира мрежи, за да спре служителите си да скачат от високите етажи на фабриките, разположени в южен Китай."Просто уникално!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още