IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Facebook отваря офис в Хонконг

Социалната мрежа продължава да развива структурите си в Азия

10:23 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Facebook отваря офис в Хонконг

Социалната мрежа Facebook откри втория си офис в Азия. Новата структура на компанията се намира в Хонконг и ще има за цел да координира и подпомага рекламните и маркетингови операции в Хонконг и Тайван, пише ВВС.

Причина за насочването на Facebook, а и на много други интернет компании към Азия е бързо растящото потребление в региона. За момента обаче социалната мрежа остава забранена на най-големия като брой потребители пазар в света – китайския.

През декември изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг посети Китай, където имаше срещи с представители на някои от най-големите сайтове в страната. Сред тях са собствениците на търсачката Baidu и на портала за електронна търговия Alibaba.

На този етап обаче Китай остава затворен за Facebook и поради тази причина няколко местни компании се опитват да наложат своите социални мрежи.

Преди година Facebook откри офис в Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още