IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Visa даде доказателство за стабилизиране на потреблението

Печалбата на картовия оператор се увеличава с 16% през последното тримесечие заради нарастване на потребителските разходи

23:52 | 02.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
И Visa даде доказателство за стабилизиране на потреблението

Американската компания Visa обяви ръст на печалбата си от 16 на сто през четвъртото тримесечие на 2010 година на годишна база. Това е сигнал, че потребителите отново започват да харчат, което пък дава аргументи, че икономиката се стабилизира, съобщава Wall Street Journal.

Обемът на тразакциите с карти, издадени от Visa, са нараснали с 14 на сто през тримесечието до 30 септември. Това са най-актуалните данни, с които картовият оператор разполага.

Печалбата на Visa за четвъртото тримесечие на 2010 година, което е първо за фискалната година за компанията, е 884 млн. долара, или 1,23 долара на акция от клас А. За същия период на предходната година компанията постигна печалба от 763 млн. долара, или 1,02 долара за акция.

Приходите на компанията възлизат на 2,24 млрд. долара. Броят на транзакциите в мрежата на компанията пък е скочил с 15 на сто.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба в размер на 1,21 долара на акция и приходи от 2,23 млрд. долара.

Акциите на Visa поевтиняха в удлъжения период за търговия, след като в рамките на редовната сесия поскъпнаха с 2 на сто до 72,09 долара за брой.

Резултатите на водещите американски компании може да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още