IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Министрите и депутатите от ГЕРБ – с подарък iPad

Устройствата са закупени с пари от държавната субсидия за партията на премиера

13:40 | 02.02.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Министрите и депутатите от ГЕРБ – с подарък iPad

Министрите от кабинета получиха на днешното заседание iPad-и като подарък. Освен за тях, такива устройства са предвидени и за депутатите, посочи министърът на отбраната Аню Ангелов.

Идеята е поетапно да се заменят голяма част от документите, които се ползват на всяко заседание на МС от хартиен на електронен носител. iPad - ите все още са в Министерския съвет, където ще бъдат конфигурирани и подготвени от следващата седмица да се работи с тях.

Министърът посочи, че устройствата са закупени със средства от държавната субсидия, полагаща се на ПП ГЕРБ.

Лично аз бях много изненадан от този подарък, каза министър Росен Плевнелиев. Той отбеляза, че е учил "Изчислителна техника" в МЕИ, но се занимава с пътища. Единственото, на което залагам,е на движението напред чрез други механизми - не пиша писма, викам хората, натискам ги, очаквам конкретни решения, конкретни ангажименти, коментира министърът.

"Всяка седмица оперативки, срокове, побеля ми косата от това и не вярвам този компютър да ми помогне много от тази гледна точка, защото освен да се информирам малко повече какво пишат медиите, останалото ще си го свърша по консервативния и традиционен начин, но мисля, че той е по-работещ. В моето министерство доста имейли се пишат, но като че ли работата се върши по друг начин - контрол, ясни ангажименти и дето се казва бой по каската, за да се движи нещо напред" отбеляза министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Fiscalist
преди 13 години
Повтаряй повече мъдростите на Слави Трифонов - това е доказано полезно за твоето, а и държавното благосъстояние. Освен е много културно и стилно. Показва способност за самостоятелно критично мислене. И колко си неподатлив на евтини манипулации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
all_trader
преди 13 години
дори в Англия министрите не карат такива коли като в БГ . НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
jamiemirror
преди 13 години
Мда, без iPAD-и няма как да работят милите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още