IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затвориха близо 50 торент сайта в САЩ и Холандия

Торент страниците са свалени от техните хостинг компании след съвместна акция на холандската антипиратска организация BREIN и Американската филмова асоциация

13:25 | 01.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Затвориха близо 50 торент сайта в САЩ и Холандия

Дузина торент сайтове в САЩ и 39 в Холандия са спрени вследствие на съвместна акция на холандската антипиратска организация BREIN и Американската филмова асоциация (MPAA), съобщиха от Българската асоциация на музикалните продуценти.

Имената на сайтовете не се посочват. Торент страниците са свалени от техните хостинг компании. Според информация на BREIN подобни действия предстоят срещу подобни сайтове в още 11 страни, по-голямата част от които в Европа.

През 2010 г. партньорството между холандската и американската организации е довело до затварянето на 39 пиратски сайта, а през ноември Министерството на вътрешната сигурност на САЩ спря над 70 подобни платформи, се посочва в съобщението.

Над 1000 пък са блокираните от BREIN уебсайтове до момента. „Може би на мястото на тези сайтове ще се появят нови, но нашата цел е да реагираме бързо, за да не могат те да се разраснат. Нашите действия ще помогнат на потребителите да намират по-лесно легалните онлайн платформи за предлагане на защитено съдържание”, каза директорът на холандската организация Тим Куик.

„2011 г. започна с целенасочени действия срещу торент сайтовете и други подобни на тях, обвинявани в масово нарушаване на авторските права”, коментира британското издание MusicWeek. Преди седмици китайските власти започнаха масово да затварят сайтове, предлагащи нелицензирано съдържание, а Google въведе промени в търсачката си, сред които премахването на думи като torrent, p2p и др., които се появяват чрез функцията за автоматично довършване на фрази.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още