IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics излезе на рекордна загуба в края на 2010

Загубата от 229 млн. долара през четвъртото тримесечие е рекордна в историята на компанията

12:56 | 26.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
LG Electronics излезе на рекордна загуба в края на 2010

Южнокорейската компания LG Electronics, която е трети по големина производител на мобилни телефони в света, излезе на рекордна за тримесечие загуба в края на 2010 г., след като изостана спрямо компании като Apple и RIM в засилващата се конкуренция на пазара на смартфони, пише Bloomberg.

Загубата за периода от октомври до декември възлиза на 256,4 млрд. корейски вона (229 млн. долара) и е първата за последните две години.

Преди година финансовият резултат на базираната в Сеул компания бе положителен в размер на 361,9 млрд. корейски вона.

Приходите на LG Electronics се увеличават слабо с 1,8% на годишна база до 14,7 трлн. вона.

За да се върне отново на печалба, ръководството на компанията планира да разшири производството на смартфони от серията Optimus. Подразделението й за производство на мобилни телефони обяви загуба за трето поредно тримесечие през последните три месеца на 2010 г.

Приходите от продажбите на мобилни телефони намаляват с 15% през разглеждания период.

За да подобри финансовите си резултати, компанията планира капиталови разходи за 4,8 трлн. вона и да увеличи разходите си за развойна дейност с 6% до 59 трлн. йени през тази година.

Акциите на LG се понижиха с 0,8% на борсата в Сеул след обявяването на финансовите отчети за трите месеца до декември.

Финансовите отчети на LG излизат седмица, след като Apple обяви 78% ръст в печалбата си в края на 2010 г., а финансовите резултати на Sony Ericsson Mobile Communications се разминаха с пазарните очаквания. Утре се очакват и отчетите на Nokia.

За цялата 2010 LG реализира нетна печалба от 1,28 трлн. вона, което прави спад от 45% на годишна база, докато продажбите се покачват незначително с 0,5% до 55,75 трлн. вона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още