IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple премахна приложение за WikiLeaks от интернет магазина си

Създателят на приложението обещава при всяко сваляне на програмата да дарява по 1 долар „за бъдещето на демокрацията в интернет“

12:57 | 22.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Apple премахна приложение за WikiLeaks от интернет магазина си

Във вторник Apple потвърди, че е премахнала от интернет магазина си приложение за iPhone и iPad, което позволява на потребителите да разглеждат съдържание от сайта на WikiLeaks и да следват WikiLeaks в Twitter, предаде New York Times.

От Apple са премахнали приложението, „защото то нарушава нашите правила“, казва Труди Мюлер, говорителка на компанията. „Приложенията трябва да са съобразени с всички местни закони и не могат да излагат отделни хора или групи на риск“.

Приложението WikiLeaks App, което се продаваше за 1,99 долара, беше свалено от продажба в понеделник, като остана на пазара едва три дни. Създателят на приложението обещаваше при всяко сваляне на програмата да дарява по 1 долар „за бъдещето на демокрацията в интернет“.

Apple е поредната компания, която ограничи услугите си за WikiLeaks. През изминалите седмици Amazon отказа да хоства съдържание на WikiLeaks, докато PayPal, Visa и Mastercard преустановиха обработката на плащания към организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още