IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият директор на Adobe: Бойкотът на Apple не ни пречи

Adobe за първи път обяви приходи от 1 млрд. долара за тримесечие миналия вторник

21:36 | 21.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовият директор на Adobe: Бойкотът на Apple не ни пречи

Финансовият директор на Adobe Марк Гарет заяви, че бойкотът на Apple върху използването на Adobe Flash за продуктите си не се отразява на приходите на Adobe, съобщава CNBC.

„Въпреки че Apple не иска да поддържа Flash, потребителите използват нашите продукти, за да създават съдържание. Ако попаднете на това съдържание с устройство на Apple, просто няма да може да го отворите“, казва Гарет, който допълва, че „експлозията“ на дигитално съдържание и разпространението на устройства на които то може да бъде гледано, ще доведе до 10% увеличение на приходите на Adobe през 2011 г.

Adobe за първи път обяви приходи от 1 млрд. долара за тримесечие миналия вторник.

Гарет пояснява, че приходите на компанията не идват единствено от Flash. „Каквото и да създавате на HTML 5, което ще може да се гледа на устройствата на Apple, вие го създавате за Flash и отново купувате инструментите на Adobe, за разработването му“, казва той. „Светът идва при Adobe, за да създава съдържание независимо от това на какво устройство ще бъде гледано“.

Основателят на Apple Стив Джобс е открито враждебен към Adobe. Apple обяви през октомври, че повече няма да инсталира Adobe Flash на своите компютри Mac.

Първоначално, Apple на практика забрани на програмистите да използват Flash за разработване на приложения за мобилните си устройства, но в последствие, отстъпи пред американските регулаторни органи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още