IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

EBay закупи производител на софтуер, даващ данни за наличностите по магазините

С покупката на Milo гигантът в електронната търговия се надява да сближи реалното с виртуалното пазаруване

11:44 | 03.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
EBay закупи производител на софтуер, даващ данни за наличностите по магазините

EBay oбяви в четвъртък, че е закупила потребителската търсачка Milo - стъпка, която ще помогне на затруднения гигант в електронната търговия да съкрати разстоянието между реалното и виртуалното пазаруване.

Условията на сделката не са били оповестени, но според някои блогове цената е 75 млн. долара, съобщава Dow Jones Newswires.

Milo е разработчик на софтуер, който може да се вгради в системата за управление на складовите запаси на търговците, предоставяйки във всеки момент информация за наличните продукти.

Целта на Milo е да проследи всеки продукт на всеки рафт в реално време, за да могат магазините в САЩ да превърнат виртуалните купувачи в реални.

В момента компанията си партнира със 140 търговци на дребно и може да предостави резултати от търсения за 3 млн. продукта в около 52 хил. обекта в цялата страна.

Техническият ръководител на EBay Марк Карджис посочва, че един ден ще стане възможно клиентът да закупи продукт онлайн чрез Ebay, след което да мине да си го вземе от магазина.

Според него повечето потребители обикновено комбинират реалното и виртуалното пазаруване. Някои предпочитат да пробват дрехи в магазините и след това да направят покупка онлайн, докато други търсят в интернет най-ниските цени преди да се отправят към моловете.

„Способността да размием границите между двете е в основата на придобиването на Milo. Това дава избор на потребителите“, заявява той.

Данните от Milo ще започнат да се появяват на сайта на EBay и в мобилните й приложения през следващите 12 месеца, е казал Карджис.

През последните години базираната в Сан Хосе (Калифорния) компания отбелязва скромен растеж и отстъпи позиции спрямо своите конкуренти.

През третото тримесечие на годината EBay е обработила над 2 млн. търсения за продукти в САЩ, в сравнение с 847 млн. при Amazon и 226 млн. при Google, показват данни на comScore.

По-рано през годината EBay закупи RedLaser – популярно приложение за мобилни телефони, чрез което потребителите могат да сканират баркодовете на продуктите, за да проверят дали другаде няма по-добра цена.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още