IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Таблетът на RIM печели фенове пред iPad месеци преди премиерата си

Криптирането определено е основната причина корпорациите да избират PlayBook на RIM, коментират анализатори

17:29 | 18.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Таблетът на RIM печели фенове пред iPad месеци преди премиерата си

BlackBerry PlayBook на Research In Motion Ltd., таблетът, който канадската компания разработва, за да се конкурира с iPad на Apple Inc., печели все повече корпоративни клиенти, месеци преди устройството да бъде представено на пазара, пише Bloomberg.

Застрахователната компания Sun Life Financial Inc. е поръчала 1000 броя PlayBook, докато канадското банково подразделение на ING Groep NV също обяви, че планира да купи от сериозно количество от новите таблети. Компании, включително Manulife Financial Corp. тестват продукта, чийто продажби трябва да стартират следващото тримесечие.

RIM пожъна успех със своите смартфони BlackBerry сред корпоративните клиенти и се надява да постигне същото, като се опита да подкопае монопола на Apple, на бързо разрастващия се пазар на таблети. Компанията залага на интегрираните в PlayBook системи за сигурност, включително криптиранетo на електронната поща, с които иска да спечели компаниите, свикнали да работят с BlackBerry.

„Криптирането определено е основната причина корпорациите да избират PlayBook,” казва Том Рейд, вицепрезидент на Sun Life

Apple продаде повече от 3 млн. iPad-а през първите 80 дни, след като продуктът дебютира през април, илюстрирайки, че съществува търсене за устройства, които да покрият сегмента между лаптопите и смартфоните.По данни на Strategy Analytics, през третото тримесечие Apple е държал 95% от пазара на таблети.

Освен като източник на нови приходи, PlayBook е шанс за RIM да върне жеста на Apple, чийто iPhone открадна пазарен дял от BlackBerry, включително и сред корпоративните клиенти.

Citigroup Inc. и Bank of America Corp. обмислят варианта да позволят на служителите си да използват iPhone, като алтернатива на BlackBerry.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още