IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel инвестира 77 млн. долара в 18 иновативни проекта по света

От началото на тази година 28 компании, които са били финансирани от Intel Capital, са били придобити или са се листнали на някоя фондова борса

15:30 | 17.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Intel инвестира 77 млн. долара в 18 иновативни проекта по света

Подразделението на Intel, което отговаря за глобалните инвестиции на компанията - Intel Capital, съобщи, че ще инвестира 77 млн. долара в 18 различни проекта по целия свят заради тяхната иновативност.

Инвестициите са в 11 различни страни и са част от стратегията на Intel да насърчава иновациите в някои ключови за компанията сегменти на пазара на персонални компютри и сървъри.

Компаниите, които ще бъдат финансирани от Intel Capital, работят над различни проекти, от платформи за откриване на видео съдържание и оптимизиране на реклама, до платформи за наемането на по-добри служители чрез идентифициране на висока и ниска производителност.

Страните, в които са базирани проектиte, са Бразилия, Китай, Германия, Индия, Израел, Малайзия, Холандия, Русия, Тайван, Украйна и САЩ.

От съобщението на Intel не става ясно какъв ще бъде конкретния размер на финансирането за всяка отелна компания. То е било оповестено на 11-та годишна среща Intel CEO, на която са присъствали изпълнителните директори на компаниите, в които Intel инвестира, както и водещи имена от сферата на ИТ индустрията.

От началото на тази година 28 компании, които са били финансирани от Intel Capital, са били придобити или са се листнали на някоя фондова борса.

Intel Capital е инвестирала над 9,7 млрд. долара в около 1 100 компании от 48 държави по целия свят от 1991 г. досега. Общо 189 от тях са станали публични на различни фондови борси по света, а 258 са били придобити или са претърпели сливане.

Акциите на Intel са поскъпнали с 3,3% от началото на тази година, като се търгуваха срещу 21,07 долара в края на вчерашната сесия на Nasdaq.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още