IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Newsweek се слива със сайта Daily Beast

Сделката обединява двегодишно работещо на загуба дигитално издание със 77-годишно работещо на загуба печатно издание, пише FT

10:57 | 13.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Newsweek се слива със сайта Daily Beast

Списанието Newsweek ще се слее с интернет изданието The Daily Beast, три месеца, след като беше продадено от Washington Post, предаде Financial Times. Новата компания ще се ръководи от Тина Браун, бивш редактор на Vanity Fair и The New Yorker, която пусна The Daily Beast през 2008 г.

Newsweek Daily Beast Company ще е съвместна собственост на интернет групата IAC, която е основател на The Beast, и предприемачът Сидни Хармън, който купи Newsweek за 1 долара заедно със задълженията му, оценявани на 47 млн. долара.

Новата сделка, финансовите параметри на която не са обявени, обединява двегодишно работещо на загуба дигитално издание със 77-годишно работещо на загуба печатно издание, пише FT.

Newsweek има загуба от 28 млн. долара за 2009 г. а за тази се очаква да излезе на червено с 20 млн. долара. По оценки на наблюдатели на сектора Beast може да има загуба от 10 млн. долара за тази година.

Новите партньори вярват, че с късмет и много работа ще могат да “възстановят Newsweek от славните му дни”, е заявила Тина Браун.

Ръководството на новата компания ще трябва да се справи с бързо намаляващите приходи на печатното издание. Приходите от реклами в печатната версия на Newsweek са намалели с 30% до 114 млн. долара за деветте месеца до септември, по оценки на Publishers Information Bureau.

За сравнение тези на Time са се увеличили с 3% до 272 млн. долара, а на Economist – с 5% до 82 млн. долара.

Тина Браун е обявила пред служителите си, че няма да се поддържа отделен сайт Newsweek.com, но не е разяснила подробно какъв ще е ефектът от комбинирането на двете марки на сайта на Beast.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още