IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon придобива собственика на Diapers.com за 500 млн. долара

Предвижда се придобиването да бъде финализирано през декември

16:26 | 08.11.10 г.
Amazon придобива собственика на Diapers.com за 500 млн. долара

Amazon.com Inc. е постигнала споразумение за покупката на Quidsi Inc., собственик на сайтовете Diapers.com и Soap.com, за 500 млн. долара в брой. Amazon ще поеме също задължения на Quidsi в размер на около 45 млн. долара, съобщиха двете компании днес, цитирани от Bloomberg.

Информация за предстоящата сделка изтече малко по-рано от анонимни източници, запознати с въпроса.

Предвижда се придобиването да бъде финализирано през декември.

Quidsi, която очаква да продаде 500 млн. бебешки пелени тази година, ще окаже подкрепа на предлагането на Amazon за млади родители и опит в управлението на складова наличност.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос купи Zappos.com Inc. миналата година за 1,2 млрд. долара, за да увеличи продажбите на обувки и облекло и да спечели пазарен дял в конкуренцията с други доставчици в сектора на електронната търговия като EBay Inc.

“Това е бизнес, в който Amazon винаги е участвала, но никога не е била лидер”, коментира Колин Джилис, анализатор в BGC Partners LP в Ню Йорк. “Когато видят специализирана компания да доминира в дадена категория, те ще се намесят и ще я купят.”

Сделката означава също един конкурент по-малко за базираната в Сиатъл Amazon, която започна да продава бебешки пелени в средата на 2006 г., година след дебюта на Diapers.com. Amazon започна да предлага тримесечна безплатна пробна версия на услугата Amazon Prime на майки, които поръчват пелени и други стоки за бебета, за да се конкурира с предлаганата безплатна доставка от Diapers.com.

Quidsi очаква ръст на продажбите от 67% до 300 млн. долара тази година при прогнози на анализатори за ръст на приходите на Amazon от 39%.

Пазарът на електронна търговия в САЩ ще нарасне с 11% до 173 млрд. долара тази година, прогнозират от Forrester Research.

Приходите на Quidsi може да се увеличат до 1,3 млрд. долара през 2012, заяви изпълнителният директор на компанията Марк Лор по-рано тази година.

На 1 ноември Quidsi стартира и трети сайт – BeautyBar.com, който предлага козметични продукти. Компанията има планове и за сайт за играчки, който да пусне следващата година.

Amazon вече направи няколко сделки тази година. През юни придоби сайта Woot.com, който предлага намалени за деня стоки. Миналия месец постигна споразумение за покупката на сайта за мода BuyVIP за неразкрита сума, за да разшири позициите си в Испания, Италия и Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още