IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel открива развоен център в Румъния, може да наеме няколкостотин програмисти

Представители на Intel не са пожелали да коментират създаването на софтуерния център преди официалното му откриване следващата седмица

15:57 | 03.11.10 г.
Intel открива развоен център в Румъния, може да наеме няколкостотин програмисти

Най-големият производител на микропроцесори в света – Intel, ще открие в Букурещ център за разработване на софтуер следващата седмица, съобщи Ziarul Fianciar.

Обяви за работа, публикувани в сайта на щатския гигант с приходи в размер на 35 млрд. долара, разкриват, че компанията ще наеме първоначално няколко десетки души, предимно програмисти.

Подобни проекти за развойни центрове на Intel досега са се развивали бързо и нарастват до няколкостотин служители, което най-вероятно ще се случи и в Румъния, пише изданието.

Представители на Intel не са пожелали да коментират създаването на софтуерния център преди официалното му откриване следващата седмица.

Решението на Intel да се насочи към Румъния затвърждава топ позицията й като дестинация за развойни центрове 10 години след първата вълна от IT компании, които започнаха да развиват дейност в страната.

„Причината за мащабните инвестиции в IT сектора в Румъния е решението да отпадне данъкът върху доходите на програмистите и бившият председател на борда на Intel Крейг Барет изигра ключова роля за това“, посочва Варуян Памбучян, член на румънския комитет по информационни и комуникационни технологии към парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още