IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

AOL изненада с удвояване на печалбата за третото тримесечие

Разпродажба на активи е помогнала на компанията да постигне 171,6 млн. долара печалба

15:29 | 03.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
AOL изненада с удвояване на печалбата за третото тримесечие

Американската компания AOL обяви 171,6 млн. долара печалба за третото тримесечие на годината. Това е повече от двойно по-голяма печалба в сравнение със същия период на миналата година, когато положителният резултат беше в размер на 74 млн. долара, съобщава Wall Street Journal.

С основна заслуга за печалбата е разпродажба на активи, а основната дейност на компанията продължава да е в низходящ тренд. През третото тримесечие приходите от абонаментни такси на компанията са паднали с 26%, като абонатите на AOL са намалели с 24% до 4,1 млн. души.

Само през тримесечието потребителите на AOL са намалели с 1,3 млн. души, пише вестникът.

Приходите от реклами пък са паднали с 27 на сто на годишна база и са в размер на 563,5 млн. долара.

От основната дейност на компанията, или без отчитането на продадените активи и други еднократни ефекти, печалбата на AOL остава без промяна – 82 цента на акция.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от основна дейност в размер на 48 цента на акция и приходи от 557 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още