IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Насърчават туризма с рекламни материали за 7,9 млн. лв.

Промоцията на националния туристически продукт ще се прави на вътрешния и на международния туристически пазар

12:41 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Насърчават туризма с рекламни материали за 7,9 млн. лв.

Изготвеният от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) проект за „Изработка и разпространение на рекламно-информационни материали за промоция на България като туристическа дестинация" е с продължителност три години, каза днес зам.-министър Иво Маринов, цитиран от БТА.

При представяне на проекта той посочи, че финансирането му е на стойност близо 7,9 млн. лв. и е основно по оперативна програма (ОП) „Регионално развитие“.

Изработката и разпространението на рекламно-информационните материали целят повишаване на ефективността на националните маркетингови дейности в областта на рекламата на националния туристически продукт, както на вътрешния, така и на международния туристически пазар, отбеляза зам.-министър Маринов.

Той съобщи, че очакванията на министерството са след реализацията на серията от рекламни проекти в областта на туризма, финансирани с европейски средства, да има увеличаване на броя на туристите и да се подобри географското разпределение на туристопотока в страната.

Преди два месеца от МИЕТ съобщиха, че от септември стартира (т.е. вече е започнало) провеждането на имиджова рекламна кампания на България в чужбина  като целогодишна туристическа дестинация с продължителност половин година. В рамките на кампанията четири клипа се излъчват по телевизионните канали Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel, а също има и онлайн кампании на интернет сайтовете. Целевата аудитория е от Централна Европа, Русия, Скандинавските страни, САЩ и Далечния Изток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:40 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още