IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интернет рекламата в Русия изпреварва трикратно ръста на пазара като цяло

Разходите за реклама в интернет възлизат на 600 млн. долара за 9-те месеца, ръстът е 37% на годишна база

10:48 | 02.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Интернет рекламата в Русия изпреварва трикратно ръста на пазара като цяло

Рекламният пазар в Русия за 9-те месеца на годината бележи ръст от 14% на годишна база до близо 159 млрд. рубли (близо 5,16 млрд. долара), сочат предварителните данни от изследване на Асоциацията на рекламните агенции в Русия, пише вестник „Комерсант“.

Най-висок ръст на годишна база бележи интернет рекламата – 37%, до над 600 млн. долара.

Разгледани на база на тримесечия на годишна база, темповете на нарастване на разходите за реклама като цяло се увеличават – докато за първото тримесечие те са 5%, за второто са 15%, а за третото – 20%.

По-конкретно разходите за реклама в ефирните телевизионни канали в Русия на годишна база за първото тримесечие бележат ръст от 5%, за второто ръстът е 9%, а за периода юли-август – 24%. Що се отнася до рекламата в радиостанциите, за първото тримесечие тя е същата на годишна база, за второто има ръст от 7%, а за третото тримесечие – 9%.

На фона на тези определено позитивни тенденции на рекламния пазар в Русия, прави впечатление ниският прираст на рекламата в списанията – едва 5% за 9-те месеца на годишна база до около 550 млн. долара, като при това за първото тримесечие на годината няма никакъв прираст спрямо същия период на 2009 г.

Единствено специализираните рекламно-информационни издания в Русия за 9-те месеца отчитат спад на постъпленията от реклама – с 5% до под 152 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още