IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12% ръст в печалбата на SAP през третото тримесечие

Приходите се увеличават във всички региони, като отчитат общо ръст от 20% на годишна база до 3 млрд. евро

10:55 | 27.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
12% ръст в печалбата на SAP през третото тримесечие

Немската компания SAP AG, която е най-големият световен производител на софтуер за управление на бизнеса, отчита ръст на своята печалба от 12% през изминалото тримесечие заради увеличените разходи на компаниите за софтуер.

Ръководството на SAP потвърди и очакванията си за финансови резултати за 2010 г., предаде Bloomberg, като прогнозите сочат ръст на приходите от 9% до 11% за цялата година.

Нетната печалба на SAP нараства до 501 млн. евро, или 42 евро цента на акция, от 477 млн. евро, или 38 евро цента на акция, за третото тримесечие на 2009 г.

Средните прогнози на анализатори бяха за увеличение на печалбата на SAP до 553 млн. евро. Приходите нарастват с 20% на годишна база до 3 млрд. евро, като се отчита ръст във всички географски региони.

SAP, подобно на своя конкурент Oracle, търси начини да увеличи своето пазарно присъствие, като за тази цел компанията планира да навлезе по сериозни на пазара на уеб базиран бизнес софтуер или на такъв, който е за мобилни приложения.

Продажбите на лицензи за софтуер нарастват с 25% на годишна база през третото тримесечие до 656 млн. евро. Те са важен показател за бъдещите приходи от поддръжка и обновяване на софтуера.

Акциите на SAP са поскъпнали с 16% през тази година до 38,30 евро на Франкфуртската фондова борса. Пазарната й капитализация възлиза на 46,9 млрд. евро.

В началото на този месец проучване на CBN-Pannoff, Stoytcheff & Co показа, че преките чуждестранни инвестиции в България, които влияят директно върху бизнеса със системи за управление на процесите в дадена организация (ERP софтуер), се очаква да спаднат със 78% на годишна база през 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още