IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 3 години в Южна Корея потребителите ще имат интернет със скорост 1 Gb/сек

Страната и сега предлага най-голяма скорост за достъп до мрежата и е сред местата с най-много IP адреси в света

15:30 | 19.10.10 г. 2
До 3 години в Южна Корея потребителите ще имат интернет със скорост 1 Gb/сек

До 2012 година правителството на Южна Корея планира да обезпечи всеки интернет потребител в страната с връзка със скорост 1 Gb в секунда, съобщава BBC News.

В настоящия момент властите в страната започват активни преговори с представители на отрасъла, като убеждават последните в необходимостта от вземането на подобни мерки. Заедно с това правителството вече е разработило Национална програма по развитието на скоростен широкообхватен достъп до мрежата.

Преходът към „гигабитовия“ интернет ще струва на страната 34 млн. вона (30,4 млн. долара).

Южна Корея се счита за страната, която предлага най-високата средна скорост за достъп до интернет. Съгласно данните за първото тримесечие на 2010 година на анализаторите от Akamai, средностатистическият корейски потребител ползва интернет със скорост 12 MB. При това в Южна Корея има повече от 16,5 милиона IP адреса. По този показател страната влиза в десетте страни с най-много адреси в света.

Следва да се отбележи, че във Великобритания и няколко европейски страни се обмисля въвеждането на минимален скоростен канал за връзка с мрежата. Така например в хода на предизборната борба на спечелилата изборите Консервативна партия бе обещано всеки жител на страната да разполага с връзка от 100 MB скорост за достъп до интернет.

През март 2010 година управителят на Федералната служба по връзките в САЩ представи план, наречен 100 Squared. Той предлага обезпечаване на всички жители на страната със 100 мегабайта достъп до мрежата. Създаването на подобна инфраструктура ще струва 350 млрд. долара, но срок за изграждането й така и не е поставен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
mrvip
преди 13 години
Много обичам държавни регулации в "полза на потребителя", друго си е да зададеш минимална скорост със закон, така че доставчиците да правят разходи за инфраструктура дори за клиенти, които не се нуждаят от такава скорост и след това тези разходи да им вдигнат сметките, да ограничат конкуренцията, заради високата цена за влизане на пазара, да откажат доставчик от предлагане на услуга в някое затънтено място, заради това, че няма да си избие инвестицията във високоскоросто оборудване и т.н. Аз ще направя партия, която ще обещае вече всички коли да са Мерцедеси. Като спечеля изборите - веднага закон всички автокъщи и дилъри да продават само Мерцедес и готово.А България е пример как пълната липса на регулация на интернет пазара довете до едни от най-добрите скорости в света при едни от най-ниските цени...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
lostprophet
преди 13 години
Поредните завидни постижения на корейците!Ние сме на 12-то място по скорост на теглене :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още