IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Associated Press създава клирингова къща за медийния сектор

Близо 1000 вестника досега са заявили, че ще участват в проекта

13:30 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Associated Press създава клирингова къща за медийния сектор

Информационната агенция Associated Press работи с други новинарски групи за създаването на нова клирингова къща, която да позволява по-широк и по-добър достъп до оригиналния източник на новините, съобщи президентът и изпълнителен директор на AP Том Кърли на годишната конвенция на щатска асоциация на издателите.

„Клиринговата къща ще отговори на нуждата, която многобройни бизнеси изпитват, от ефективен механизъм за достъп до съдържание от различни източници и за различни цели“, е посочил Кърли. По думите му така на медийния сектор ще бъде предоставен един подход, който е проработил успешно в други индустрии, изправени пред предизвикателства, свързани с употребата на дигиталните технологии.

Според проекта за клиринговата къща AP и други медийни групи ще създадат отделна организация, която да изяснява въпросите с авторските права, да осигурява начини за лицензиране на съдържание от страна на издателите и други.

Близо 1000 вестника досега са заявили, че ще участват в проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още