IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на AMD също надхвърлиха прогнозите

След Google и Intel поредна технологична компания отчита по-висока от очакваното печалба

11:37 | 15.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Резултатите на AMD също надхвърлиха прогнозите

Американската компания за производство на компютърни чипове AMD поднесе изненадващо силен отчет за третото тримесечие на 2010 година. Компанията дори е успяла да постигне печалба, но само ако не се отчитат някои допълнителни ефекти, като например отчетът на GlobalFoundries, съобщава Wall Street Journal.

През третото тримесечие на годината AMD отчита загуба от 118 млн. долара, или 17 цента на акция. За същия период на миналата година загубата на компанията беше 128 млн. долара, или 18 цента на акция.

Ако обаче бъдат изключени резултатите на GlobalFoundries, AMD отчита печалба от 15 цента на акция. Предварителните очаквания на анализаторите бяха този резултат да бъде 6 цента на акция.

Приходите на AMD се увеличават с 16% на годишна база до 1,62 млрд. долара. Спрямо второто тримесечие обаче е отчетена загуга от 2 на сто, допълва вестникът.

Продажбите на графични компоненти, които се използват основно в компютърни конфигурации, предназначени за игри, са скочили с 33% на годишна база, а на тримесечна са се свили с 11 на сто.

При сървърите и персоналните компютри е отчетен ръст на продажбите от 13 на сто, като от AMD посочват, че средната цена на продажбите се е понижила леко спрямо предходното тримесечие, но на годишна база е постигнат ръст.

За последното тримесечие на годината AMD очаква приходи от 1,63 млрд. долара, но прогнозите на анализаторите са, че те ще се увеличат до 1,67 млрд. долара.

Акциите на AMD, които се движат със спад от 26% от началото на годината, поскъпнаха с 4,6% до 7,47 долара за брой в часовете за търговия след края на вчерашната борсова сесия в САЩ.

От началото на есенния сезон на отчетите в САЩ други две компании от технологичния сектор - Google и Intel, успяха да постигнат по-силно от очакваното резултати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още