IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Globul сезира КРС за некоректни практики на Мтел при преносимостта на номерата

От Мтел не са дали отговор в необходимия срок по заявление за пренасяне на номера към мрежата на Globul

15:33 | 11.10.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Globul сезира КРС за некоректни практики на Мтел при преносимостта на номерата

Мобилният оператор Globul е сезирал Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за некоректни практики на другите оператори в страната, съобщиха от Globul.

Според компанията тези практики създават съществени затруднения за потребителите, които желаят да пренесат своите номера от друга мрежа в мрежата на Globul.

От Globul посочват случай с подадено още в началото на септември заявление от компанията „Куадрант Бевъриджис” за пренасяне на 198 номера от мрежата на Мобилтел към мрежата на Globul. Съгласно процедурата Мобилтел, като даряващ доставчик, e трябвало в двудневен срок да отговори на Globul по подадената заявка дали са налице основания за отказ на преносимост на заявените номера и дали може да се премине към реално пренасяне на номерата.

Такъв отговор досега няма от страна на Мобилтел, които се оправдават с технически проблеми, посочват от Globul.

Освен това служителите на Мобилтел са извършили още едно нарушение, като са осъществили контакт с „Куадрант Бевъриджис” и са им предложили агресивни оферти за предоставяне на мобилни услуги, се посочва в съобщението. В резултат от забавянето на заявката за фирмата е изтекъл нормативно определеният срок за преносимост от 30 дни, което означава, че процедурата трябва да започне отначало.

Компанията призова КРС да бъдат наложени санкции на Мобилтел и да бъдат предприети спешни мерки за преустановяване на извършваните нарушения, като съществуващите проблеми да бъдат решени във възможно най-кратък срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
bbzz24
преди 13 години
мисля, че жалбата трябва да е съпътствана с такса от 500лв. успех :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
reopru
преди 13 години
А Вие подадохте ли жалба в комисията? Питам защото подготям жалба срещу другия оператор - Виваком.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
turandot
преди 13 години
А защо въпросната комисия не се намеси, когато от самите Глобул ми бавеха преноса на номера в Мтел, и беше ходене по мъките, и ми се държаха повече от невъзпитано?! Това обаче не го казват на хората, защото ще са камъни по техните глави ... добре че все пак успях да се махна успешно, но с доста зор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още