IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sportingbet плаща 33 млн. долара, за да уреди разследване в САЩ

През 2006 г. САЩ приема закон, с който на практика онлайн залаганията стават нелегални

21:50 | 21.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Sportingbet плаща 33 млн. долара, за да уреди разследване в САЩ

Британската компания за онлайн залагания Sportingbet се е съгласила да плати 33 млн. долара, за да уреди разследване в САЩ по подозрение в незаконни залагания, предаде ВВС, позовавайки се на щатската прокуратура.

Така компанията ще избегне завеждане на дело срещу нея в САЩ за това, че е приемала онлайн залози, правени от американци.

Сумата представлява приходите на Sportingbet от незаконните залагания. На сайта на компанията вече може да се види надпис "Sportingbet вече не приема никакви залози от САЩ".

В периода от 1998 до 2006 г. компанията е приемала залози от клиенти в САЩ за спортни събития и за хазартни игри. Sportingbet обаче е била принудена да се преструктурира, след като през октомври 2006 г. със закон, приет в САЩ, интернет залаганията на практика станаха незаконни.

Законът не споменава изрично онлайн залаганията, но забранява на щатските банки да извършват финансови транзакции, които включват компании за онлайн залагания.

Към момента на приемането на закона 65% от приходите на Sportingbet са идвали от щатските клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още