IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска iPhone 4 в Китай от събота

Обявените цени за китайския пазар са значително по-високи от тези в САЩ

10:27 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Apple пуска iPhone 4 в Китай от събота

Американската компания Apple обяви, че официалният старт на продажбите на iPhone 4 в Китай ще бъде в събота. Освен това групата ще отвори два нови магазина – в Пекин и в Шанхай, предава АФП.

IPhone 4 ще се продава както в собствените обекти на Apple, така и от китайския телекомуникационен оператор China Unicom, който вече е получил 50 хил. поръчки в петък – първият ден, в който клиентите можеха да заявяват интереса си към новия смартфон.

16-гигабайтовата версия на телефона ще струва 4999 юана (569 евро), а тази от 32 GB ще се продава на цена от 5999 юана (683 евро), съобщава още производителят.

Тези цени са значително по-високи спрямо ценовите нива в САЩ, където iPhone 4 се продава срещу 199 долара (152 евро) за версията от 16 GB и 299 долара (229 евро) за 32-гигабайтовия вариант.

Пускането на iPhone 4 в Китай ще се случи едва седмица след началото на продажбите в страната на таблета iPad, който предизвика няколкодневни опашки пред магазините на компанията.

С отварянето на допълнителните два обекта на Apple в Китай магазините на групата в азиатската държава ще станат четири. Компанията планира броят им да нарасне до 25 до края на следващата година.

Както и останалите продукти на Apple, iPhone 4 се продава в Китай още преди официалното му навлизане на пазара. Това се случва заради нелегален внос, най-вече от Хонконг, както и заради продажба на сглобени в страната апарати, но предназначени за износ.

Според официалната статистика към края на юни в Китай има поне 420 млн. интернет потребители и над 800 млн. потребители на мобилни телефони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още