IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Vivendi би прогнозите, акциите поскъпнаха с 5%

Френската компания отчита спад на печалбата през второто тримесечие заради по-високи данъци

12:58 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Отчетът на Vivendi би прогнозите, акциите поскъпнаха с 5%

Френската компания Vivendi отчете спад на печалбата си през последното тримесечие, но това не попречи на мениджмънта да повиши прогнозата си за цялата година. Това предизвика значителен ръст в цената на акциите на компанията.

Печалбата на компанията, която има силни позиции в развлекателния бизнес и комуникациите, възлиза на 669 млн. евро. Спрямо второто тримесечие на 2009 година понижението е с 26 млн. евро, като това се дължи на по-високите данъци, платени от Vivendi.

Показателят печалба преди лихви и данъци се повишава с 9,8 на сто до 1,65 млрд. евро, което е доста над прогнозите за 1,52 млрд. долара, съобщава marketwatch.

Доста голяма подкрепа на резултатите са оказали продажбите на видео игри, където печалбата е нараснала с 25 на сто на годишна база до 243 млн. евро. Това се дължи на силните продажби на игрите Call of Duty и World of Warcraft.

Звеното за мобилна комуникация SFR е донесло със 7 на сто повече печалба от миналата година, като тя е в размер на 734 млн. евро. На обратния полюс е поделението Universal Music Group, което има спад на печалбата от 9,9 на сто до 91 млн. евро.

Очаква се дивидентът на компанията за годината да бъде оставен без промяна и да възлезе на 1,40 евро на акция. Резултатите пък се очаква да бъдат по-високи от предварителните прогнози, посочва мениджмънтът на компанията.

Днес акциите на Vivendi поскъпват с близо 5 на сто на борсата в Париж.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още