IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sony предизвиква Apple с услуга за споделяне на музика и видео

Услугата се очаква да бъде достъпна за потребителите през 2011 г. когато ще са готови договорите с всички основни музикални компании

12:15 | 01.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Sony предизвиква Apple с услуга за споделяне на музика и видео

Очаква се днес Sony да направи пореден опит да се противопостави на Apple в сектора на дигиталните медии с нова услуга за музика и видео, която ще се предлага за широк спектър от продукти на компанията, съобщава Financial Times.

Новата услуга се очаква да бъде представена в Берлин, часове преди конференция в Калифорния, на която Apple се очаква да обяви нови версии на iPod, iTunes и продуктите си за Apple TV.

Според информацията на Financial Times  новата услуга първоначално ще бъде предложена за конзолите PlayStation, а в последствие потребителите ще могат да я използват и чрез други свързани с интернет устройства, сред които музикални плеъри Walkman, компютри Vaio, телевизори Bravia, Blu-ray плеъри и мобилните телефони Sony Ericsson.

Президентът на Sony Хауърд Стингър обяви миналата година, че до 2011 г. 90% от продуктите на Sony ще могат да се свързват с интернет и помежду си. Десетки милиони PlayStation3 и PlayStation Portable конзоли вече са свързани с интернет, което позволява свалянето на филми.

Придобиването от Sony на Gracenote - компания за проследяване и идентифициране музикални файлове за 260 млн. долара през 2008 г. вероятно е изиграло значима роля за разработването на новата услуга, пише FT.

Тя се очаква да бъде достъпна за потребителите догодина, когато ще са готови договорите с всички основни музикални компании и студия.

В сряда Apple ще представи нови приложения за iTunes, позволяващи на потребителите да споделят детайли от музикални файлове и филми с приятели от Twitter и Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
kircone
преди 13 години
Интересно като проект, но дали ще се получи, имайки предвид що за компания е Apple...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още