IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пощата на Google ще сортира писмата на важни и не толкова

Функцията е автоматизирана и определя дали едно съобщение е важно по това дали потребителят вече е отварял или отговарял на подобни писма в миналото

16:41 | 31.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пощата на Google ще сортира писмата на важни и не толкова

Интернет компанията Google добави нова функционалност в своята поща Gmail, която автоматично ще сортира важните съобщения и ще ги отделя в специална папка от тези, които могат да бъдат прочетени по-късно, предаде CNN.

Новата функционалност се нарича „Приоритетна входяща кутия“ и ще работи подобно на спам филтър. Вместо да отделя електронната поща, която потребителите не биха желали да четат обаче, тя ще сортира писмата, които са най-важни, в отделна папка, заемаща централно място в пощата.

Според Google функцията ще помогне на потребителите да преглеждат по-лесно писмата във входящите си кутии, които често се напълват със стотици автоматизирани електронни съобщения, които не се нуждаят от незабавно внимание.

Според продуктовия директор на Gmail Кийт Колман доскоро за потребителите е било достатъчно само да разделят спама от останалите съобщения, но постепенно останалите съобщения също са започнали да се различават значително по своето естество.

Като въвеждат тази функция от Gmail се надяват да улеснят потребителите да се фокусират върху наистина важните за тях съобщения.

Функцията е автоматизирана и определя дали едно съобщение е важно по това дали потребителят вече е отварял или отговарял на подобни писма в миналото. Потребителите също ще могат да определят кои от писмата са по-важни от други чрез нови "+" и "-" бутони, с които ще се определя тяхната приоритетност.

От Google са тествали новата функционалност сред над 10 хил. служители и са открили, че прекарваното от тях време в Gmail намалява с 13%. Тя може да бъде активирана или спирана по желание на самите потребители.

През миналата седмица Google активира още една услуга в Gmail, която позволява на потребителите да провеждат телефонни разговори със стационарни и мобилни телефони чрез своя потребителски профил в пощата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още