IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия отлага с два месеца блокирането на Blackberry

RIM обяви, че ще осигури на индийските службите за сигурност по-голям достъп до криптираната корпоративна кореспонденция и електронни съобщения

19:56 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индия отлага с два месеца блокирането на Blackberry

Индия обяви, че ще отложи забраната за използването на Blackberry с 60 дни, докато разглежда предложенията направени от канадския технологичен гигант Research in Motion (RIM), съобщава BBC.

Първоначалният ултиматум на индийското правителство за достъп до криптираните услуги на Blackberry изтичаше във вторник.

RIM обяви, че ще осигури на индийските службите за сигурност по-голям достъп до криптираната корпоративна кореспонденция и електронни съобщения. Индийското министерство на вътрешните работи съобщи, че ще "преразгледа ситуацията до 60 дни", след като властите проучат предложенията на RIM за по-голям достъп.

Индия бе предупредила производителя, че на 31 август ще блокира електронната поща и съобщенията, поддържани от Blackberry, ако дотогава RIM не осигури достъп на службите за сигурност до криптираните данни в съобщенията, изпращани по устройството гарантиращо висока степен на конфиденциалност на своите потребители.

Засегнатите потребители в страната щяха да са около 1 млн. Индия е поредната държава, която започна да оказва натиск на канадската компания RIM, изградила репутацията на смартфоните си около поверителността на информацията.

Бизнесмени и политици предпочитат да използват Blackberry, но редица правителства се опасяват, че устройствата могат да бъдат използвани от въоръжени групировки за планиране на атаки или в нарушение на законите на исляма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още