IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекламна кампания на българския туризъм започва от октомври в Русия*

По руски телевизии и радиа ще се излъчват реклами, демонстриращи туристическия потенциал на страната ни

12:24 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Рекламна кампания на българския туризъм започва от октомври в Русия*

Рекламна кампания за привличане на руски туристи в България, организирана от българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), започва в Русия от октомври 2010 г. и ще продължи до май 2011 г., съобщи РИА Новости.

От руската медия уточняват, че осеммесечната рекламна кампания е под мотото „Да се живее тук (в България), е вълшебство“ и освен в Русия, ще се провежда на туристическите пазари в Германия и Великобритания.

През януари МИЕТ проведе конкурс за „Провеждане на рекламни кампании на целеви пазари Германия, Великобритания и Русия”, който се финансира по линия на Оперативна програма „Регионално развитие”. Прогнозната стойност на цялата рекламна поръчка беше 6,47 млн. лева. Оферти за участие в конкурса подадоха осем кандидата, като част от компаниите участваха с оферти за реклама на определени пазари, други – и на трите пазара.

Сега руската медия коментира, че главните цели на кампанията са повишение на конкурентоспособността на България като целогодишна дестинация и утвърждаване на туристическата търговска марка „България“. Уточнява се, че специална пресконференция във връзка със старта на българската рекламната кампания в Русия ще има в края на септември.

От началото на октомври по руски телевизии и радиа започва излъчването на рекламни клипове, демонстриращи туристическия потенциал на България. Предвижда се също туристическа реклама на България да бъде разположена в метрото на Москва и Санкт Петербург.

Освен това според РИА Новости се предвижда в България да бъдат поканени на посещение журналисти от водещи руски туристически електронни и печатни издания. Кампанията включва и допълнителни рекламни мероприятия в Москва около Нова година.

През първото полугодие България е посетена от над 137 хил. руски туристи, съобщава още руската медия.

По-късно днес от българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) съобщиха, че рекламата на българския туризъм в чужбина ще се излъчва по Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel. Проектът, финансиран с евросредства по окончателни данни е на стойност 7,5 млн. лева.

В три клипа страната ни ще рекламира зимните и летните си курорти, екологичния и селския туризъм, културното наследство и забележителности. Клиповете ще бъдат излъчат на два етапа - от 6 септември до 26 декември 2010 г. и от 31 януари до 27 март 2011 г.

Допълнително се предвижда да бъдат реализирани и онлайн кампании на интернет сайтовете на Eurosport, Euronews и National Geographic Channel.

Предвижда се и заснемане на репортажи за предаването Sport Trips на Eurosport за представяне на два града от България в рубриката Metropolitans на Euronews и кратък репортаж за културното наследство и природните забележителности в България по National Geographic Channel.

Условията за излъчване на рекламните клипове са преференциални и са договорени от МИЕТ директно с централите на четирите телевизионни канала, допълват от министерството.
 

*Допълнено към 14,35 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още