IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett-Packard влиза в битка с Dell за придобиването 3Par

Компанията отправи оферта за придобиване на 3Par, която е с 33% по-добра от тази на Dell

16:56 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Hewlett-Packard влиза в битка с Dell за придобиването 3Par

Hewlett-Packard Co. предложи да купи 3Par Inc. за 1,6 млрд. долара – чувствително по-добра оферта от тази на Dell, за придобиването на базирания в Калифорния производител на хардуер и софтуер за съхранение на информационни масиви, съобщава Ройтерс.

Офертата от 24 долара за акция в брой на HP - най-големият производител на персонални компютри в света, е с 33% по-добра от тази на Dell, се казва в съобщение на HP.

С това предложение компанията влиза в битка с Dell, която на 16 август предложи 18 долара за акция, или около 1,15 млрд. долара в брой за 3Par.

HP и Dell се съревновават за придобиване на редица малки производители в сектора в опит да спечелят пазарен дял за сметка на International Business Machines Corp. на пазара за комплексни компютърни системи и технологии. Този сегмент носи по-висока доходност от персоналните компютри и лаптопите.

След изявлението на HP акциите на 3Par, която е основана през 1999 г. и има печалба от 194 млн. долара за миналата финансова година, скочиха с 37%, докато акциите на HP изгубиха 1%. 3Par произвежда хардуер и софтуер за оптимизиране на съхранението на данни.

HP съобщи, че офертата е отворена до края на годината.

В опит да разшири дейността си HP извърши редица придобивания през последните години, включително на EDS, 3Com и Palm.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още