IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America и Visa ще пробват разплащания през смартфони

През следващия месец двете компании стартират тестове на нова програма за безкешово плащане на стоки и услуги в магазините

14:03 | 20.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Bank of America и Visa ще пробват разплащания през смартфони

Най-голямата банка за потребителско банкиране в САЩ и най-големият оператор на кредитни карти в света ще стартират нова програма за разплащания, насочена срещу използването на пари в брой.

Bank of America и Visa ще започнат да предлагат разплащане през смартфони в региона на Ню Йорк, правейки най-голямата до момента стъпка към създаването на „дигитален портфейл“, съобщава CNBC.

Планираните услуги ще позволяват разплащания без пари в брой и без кредитна или дебитна карта, като за целта смартфоните трябва да разполагат със специализиран софтуер. Осигуряването на такъв пък е все по-голяма цел на различните мобилни оператори и производители на смартфони.

За тестването на услугата се предвижда избрани потребители и служители на компании да получат специални чипове, които да бъдат инсталирани към смартфоните им. При желание за покупка те само ще трябва да доближат мобилните си устройства до устройствата за разплащане в магазините.

Към момента Bank of America разполага с над 5 млн. потребители, които използват мобилно банкиране. Услугите на банката в тази сфера бяха стартирани през 2007 година и от тогава са извършени транзакции за десетки милиарди долари.

На фона на онлайн банкирането обаче, където банката има 29 млн. потребители, делът на мобилното банкиране е доста малък.

Подобни тестове от Visa предвиждат и с клиенти на US Bancorp, което може да се случи през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още