IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-голямата китайска компания за компютри излезе на печалба

Lenovo отчете печалба от 54,86 млн. долара през второто тримесечие на годината заради подобрена пазарна ситуация

10:25 | 19.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Най-голямата китайска компания за компютри излезе на печалба

Най-голямата китайска компания за производство на компютри – Lenovo, е успяла да излезе на печалба през второто тримесечие на годината. Това се дължи на повишено пазарно търсене на продуктите на компанията, която е номер 4 в света по производство на компютри, съобщава Ройтерс.

Печалбата на Lenovo за второто тримесечие на календарната година, което е първо за фискалната година на компанията, е 54,86 млн. долара. Това приблизително съвпада с предварителните очаквания на анализаторите за печалба от 57,1 млн. долара.

За същия период на миналата година Lenovo претърпя загуба от 16 млн. долара.

„Китайският пазар ще продължи да нараства постепенно, докато търсенето от страна на корпорациите, което вече се повишава, ще отбележи ръст в основните ни пазари“, посочват от Lenovo в официално съобщение до борсата в Хонконг.

През последните тримесечия Lenovo прави опити да върне позициите на основните си пазари – развиващите се страни. Това се случва след определяното като неуспешно придобиване на подразделението за лаптопи на IBM през 2005 година. С него компанията се опита да увеличи достъпа си до развитите пазари.

През разглеждания период в Китай са реализирани 48,7 на сто от общите приходи на компанията. Като цяло, анализатори смятат, че Lenovo са увеличили продажбите на компютри повече, отколкото основните конкуренти на компанията – HP, Acer и Dell.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още