IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell купува производител на системи за съхранение на данни за $1,15 млрд.

Компанията планира да удвои размера на бизнеса си с центрове за данни и технологични услуги отчасти чрез придобивания

15:48 | 16.08.10 г.
Dell купува производител на системи за съхранение на данни за $1,15 млрд.

Третият най-голям производител на персонални компютри в света - Dell Inc., е постигнал споразумение за покупката на американския производител на софтуер и хардуер 3Par Inc. за около 1,15 млрд. долара, за да засили бизнеса си с центрове за данни, съобщи Bloomberg.

3Par е базирана в Калифорния и произвежда хардуер и софтуер за съхранение на данни и управление на информация. Инвеститорите в 3Par ще получат по 18 долара на акция в брой, казват от Dell. Това е близо два пъти повече от цената на затваряне на акциите на компанията на 13 август от 9,65 долара.

Dell опитва да се конкурира с компании като Hewlett-Packard и International Business Machines на пазара на по-сложни компютърни системи и технологични услуги, които носят по-високи печалби от настолните и мобилните компютри. През юни от Dell обявиха, че планират да удвоят размера на бизнеса си с центрове за данни и технологични услуги отчасти чрез придобивания.

Миналия месец базираната в Тексас Dell постигна споразумение за покупката на компанията за съхранение на данни Ocarina Networks, като цената на сделката остана неразкрита. Същия месец Dell се съгласи да придобие и компанията за сървъри Scalent Systems Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още