IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Cisco се срутиха с 8% след 79% ръст на печалбата

Инвеститорите останаха разочаровани от продажбите на компанията и очакванията за следващите месеци

09:15 | 12.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Cisco се срутиха с 8% след 79% ръст на печалбата

Американският гигант Cisco Systems отчете ръст на печалбата си от 79% през второто тримесечие на годишна база. Това обаче не попречи на инвеститорите да прибегнат към разпродажби заради разочароващите данни за продажбите на компанията.

Печалбата на Cisco за второто тримесечие, което се явява четвърто за фискалната година на компанията, възлиза на 1,9 млрд. долара, или 33 цента на акция. За същия период на миналата година положителният резултат на компанията бе 1,1 млрд. долара, или 19 цента на акция, съобщава MarketWatch.

Коригираната с еднократни ефекти и данъци печалба на компанията възлиза на 43 цента на акция при очаквания на анализаторите за 42 цента на акция.

Силно разочароващи обаче се оказаха данните за продажбите на Cisco, които са се увеличили с 27% на годишна база до 10,8 млрд. долара. Прогнозите бяха за 10,88 млрд. долара, допълва медията.

Това, както и прогнозите за ръст на продажбите с 18-20 на сто на годишна база през настоящото тримесечие, породиха недоверие сред инвеститорите. Очакванията бяха, че компанията ще успее да реализира продажби за около 11 млрд. долара.

Въпреки стабилните данни разминаването на продажбите с очакванията, както и несигурната позиция на компанията за идните месеци, доведоха до силни разпродажби на акциите на Cisco.

След края на вчерашната сесия акциите на компанията потънаха със 7,9 на сто до 21,85 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още