IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ и технологичните компании не се разбраха за надзора на интернет

Според запознати преговори между администрацията в Белия дом и интернет компаниите са прекъснати внезапно след паралелна сделка между Verizon и Google

13:38 | 06.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ и технологичните компании не се разбраха за надзора на интернет

Представителите на американското правителство се оттеглиха от закритите преговори за начините за регулиране на интернет трафика, като заявиха че не могат да постигнат компромис, пише Wall Street Journal.

Срещата, в която участват представители на водещи интернет и телекомуникационни компании, имаше за цел да предостави на Федералната комисия по комуникациите (FCC) власт да оперира като „интернет полицай“, без за това да е необходимо да се приемат противоречиви поправки в американските закони, посочва WSJ.

Комисията напусна разговорите ден след като стана ясно, че двама от участниците в преговорите - Verizon Communications и Google, са постигнали отделно споразумение за правилата за интернет трафика, което ще позволи на телекомуникационния гигант да предоставя широколентов интернет при по-високи скорости.

Запознати със ситуацията съобщиха, че разговорите са прекъснати внезапно, тъй като според FCC сделката между Verizon и Google подкопава преговорите.

Разговорите са били фокусирани върху това докъде може да стигат правомощията на щатското правителство при определянето на правилата за трафик в мрежи, за изграждането и поддържането на които интернет доставчиците са похарчили милиарди долари.

Компании като Google и Amazon.com, които искат да предоставят видео и други услуги, използващи високоскоростен широколентов трафик, призоваха комисията да забрани на интернет доставчиците да блокират интернет страници или селективно да забавят достъпа до тях.

„Ние продължаваме да стоим, както и винаги сме го правили, зад идеята за свободен интернет“, казва говорителката на Google Мистик Кано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още