IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Facebook и другите социални мрежи струват милиарди на британския бизнес

Около 6% от работната сила на Острова прекарва поне по час в социалните мрежи по време на работния ден

09:43 | 06.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Facebook и другите социални мрежи струват милиарди на британския бизнес

Служителите, които прекарват много време в социални мрежи като Facebook, Twitter и други подобни, струват на британските работодатели милиарди лири, показват резултатите от изследване, цитирано от ВВС.

Проучване на сайта за работа MyJobGroup.co.uk сред 1 000 британци показало, че близо 6% от анкетираните прекарват поне по час в социалните мрежи, докато са на работа. Това означава, че около една осма от работния ден на близо 2 млн. от общо 34 млн. британци вероятно преминава по същия начин.

„Резултатите ясно показват, че времето, прекарано в социалните мрежи по време на работа, се повишава, а ако това може да доведе до негативни ефекти за продуктивността на много компании в страната“, коментира Лий Файер, управляващ директор на сайта.

Резултатите показват, че повече от половината от служителите във Великобритания (55 на сто) посещават социалните мрежи по време на работа, като много от тях се „поувличат“ в писане на статуси, качване на снимки и играене на игри.

Според изследването времето, прекарано във Facebook, Twitter и останалите социални мрежи носи загуби в размер до 14 млрд. лири годишно.

В същото време обаче голяма част от анкетираните не смятат, че социалните мрежи се отразяват на производителността им. Едва 14 на сто от анкетираните си признават за подобен ефект, докато според 10% социалните мрежи дори увеличават производителността на труда им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още