IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Acer би прогнозите, продажбите в Азия скачат с 54%

Тайванската компания за производство на лаптопи не е усетила негативните ефекти от поевтиняването на еврото

18:57 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Acer би прогнозите, продажбите в Азия скачат с 54%

Тайванската компания за производство на лаптопи Acer отчете силни резултати за второто тримесечие на 2010 година. Те се оказаха по-добри от очакваното, което се дължи основно на силното представяне на азиатските пазари.

Печалбата на Acer възлиза на 3,59 млрд. тайвански долара (113 млн. щадски долара), след като за миналата година бе постигната печалба от 2,34 млрд. тайвански долара. Предварителните очаквания на анализаторите пък бяха за печалба от 3,5 млрд. тайвански долара, предава Bloomberg.

Силните резултати на Acer, която е втората по дял компания в производството на лаптопи в света, се дължат на повишения интерес от Азия и Тихоокеанския регион. Това е позволило да бъдат преодоляни негативните ефекти от поевтиняването на еврото и загубата на конкурентни предимства в Европа.

Консолидираните продажби на Acer са отбелязали ръст от 26% до 150 млрд. тайвански долара. Оперативната печалба пък е скочила с 36 на сто до 4,1 млрд. тайвански долара.

Продажбите в азиатско-тихоокеанския регион, с изключение на Япония, са нараснали с 45 на сто на годишна база. Доставките за Европа, Близкия Изток и Африка пък са се увеличили с 20,5 на сто.

Това е довело до ръст на пазарния дял на Acer до 21,1 на сто. За момента компанията изостава по този показател единствено от НР.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още