IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промени в управлението и собствеността на „Икономедиа” АД

Елица Ангелова е новият изпълнителен директор на издателската компания, Теодор Захов - нов акционер

17:25 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Промени в управлението и собствеността на „Икономедиа” АД

„Икономедиа” АД прави промени в редакционното и оперативното управление, както и в собствеността си, съобщиха от медийната група.

Решението на акционерите е да се създаде нов орган – редакционен съвет, който ще бъде надзорен за редакционната политика на изданията. Съветът ще избира главните редактори на „Капитал” и „Дневник”, като ще е съставен на квотен принцип. Най-голяма квота имат независимите представители (представители на гражданското общество и водещи неправителствени организации) – трима души, уточняват от компанията.

С по двама представители участват мениджмънтът на дружеството (това са изпълнителният директор и директорът продукти и операции) и журналистическият екип.

Предстои избирането на нов главен редактор на „Капитал“. Настоящият Галя Прокопиева напуска и до назначаването на нов изпълняващ длъжността ще бъде Станка Тошева, която е първи зам.-главен редактор.

„Икономедиа” АД има и нов изпълнителен директор – Елица Ангелова (завършила право в Софийския университет, с MBA от Мичиганския университет).

В структурата на собствеността също има промяна - на мястото на досегашния акционер Филип Харманджиев с 49% участие влиза Теодор Захов. Участието на другия акционер Иво Прокопиев (51%) остава непроменено.

Иво Прокопиев няма да участва в органите за оперативното управление на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още