IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney продава Miramax за $660 млн. на група инвеститори

Сред купувачите са строителният магнат Рон Тютор и инвестиционната компания Colony Capital

10:49 | 30.07.10 г.
Disney продава Miramax за $660 млн. на група инвеститори

Медийният и развлекателен гигант Walt Disney Co обяви днес, че е продал филмовото си студио Miramax за около 660 млн. долара на група инвеститори, слагайки край на продължилите месеци преговори с различни кандидати, съобщи Ройтерс.

Продажбата на Miramax Films на група инвеститори, сред които строителният магнат Рон Тютор и инвестиционната компания Colony Capital, включва правата на над 700 филмови заглавия, сред които спечелили награди „Оскар“ като „Чикаго“, „Влюбеният Шекспир“ и „Няма място за старите кучета“.

Въпреки че Miramax продължава да създава добре приети от критиците филми като „Съмнение“, студиото отдавна не е представяло големи търговски хитове от типа на „Криминале“ и „Чикаго“.

Продажбата е част от плановете на Disney да се фокусира върху по-големи филмови продукции като „Карибски пирати“ и да извлече още ползи от тях чрез различни платформи.

Сделката идва в същата седмица, в която Disney купи разработчика на социални игри Playdom в сделка на стойност 763 млн. долара.

„Въпреки че сме много горди с постиженията на Miramax, сегашната ни стратегия за Walt Disney Studios е да се фокусираме върху развитието на големи филми под марките Disney, Pixar и Marvel“, посочва главният изпълнителен директор на Disney Робърт Айгър в изявление на компанията.

Сделката се очаква да бъде финализирана между 10 септември и края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още