IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Apple заради iPad – прегрявал твърде бързо на слънце

Според подадената жалба срещу производителя таблетният компютър се изключва едва минути след изнасянето му на открито

20:46 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Съдят Apple заради iPad – прегрявал твърде бързо на слънце

Трима жители на Калифорния са завели дело срещу Apple, тъй като техните таблети iPad прегрявали твърде бързо при излагане на слънце, предаде PC World.

Жалбата е заведена пред федерален съд в Оукланд на 23 юли от Джейкъб Балтазар, Клаудия Келер и Джон Браунинг.

Те твърдят, че таблетните им компютри не "оправдават разумните потребителски очаквания, тъй като прегряват много бързо при обикновени условия на времето, не функционират при продължителна употреба на открито.

При продължително излагане на слънце iPad се изключва и на екрана остава само надпис "iPad трябва да бъде охладен, за да го използвате". Според подадената жалба понякога това става едва минути след изнасянето му на открито.

От своя страна от Apple са завели дело срещу компании, които продавали без разрешение електронни аксесоари за iPod, iPhone и iPad като зареждащи устройства, слушалки и други.

В жалбата си от компанията посочват, че много от тези продукти са с ниско качество и ненадеждни и може да не са съвместими и да повредят продуктите на Apple.

Шест от посочените в жалбата компании са от Калифорния, а една – от Вашингтон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още