IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на SAP бележи 15% ръст, но остава под прогнозите

С основна заслуга за повишената печалба е увеличаването на разходите на бизнеса за софруер за управление

09:36 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на SAP бележи 15% ръст, но остава под прогнозите

Най-голямата компания за производство на софтуер за управление на бизнеса – SAP, обяви ръст на печалбата за второто тримесечие от 15 на сто на годишна база. Така положителният резултат е 491 млн. евро, или 41 цента на акция, предава Bloomberg.

За същия период на миналата година печалбата беше 426 млн. евро, или 36 цента на акция. Предварителните очаквания на анализаторите пък бяха за положителен резултат от 525 млн. долара.

„Потребителите от всички сегменти – малките, средни и големи компании, продължават да инвестират в растежа си“, коментира единият от изпълнителните директори на SAP Бил МакДермът.

Продажбите на софтуер и свързаните с него услуги са нараснали с 16% до 2,26 млрд. евро, докато продажбите на лицензи са се увеличили със 17 на сто до 637 млн. евро. Предварителните прогнози бяха двата показателя да възлязат съответно на 2,1 млрд. евро и 596 млн. евро.

Софтуерът на SAP се използва за управление на заплати и връзки с клиентите, както и за счетоводство в много компании. Най-големият конкурент на компанията е Oracle Corp., която все още не е предала тримесечния си отчет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още