IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спряха реклама на бургер на Острова, размерът му не отговарял на реалния

Според жалба на граждани в действителност бургерът е по-малък от представения в рекламата

16:41 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Спряха реклама на бургер на Острова, размерът му не отговарял на реалния

Комитетът по рекламните стандарти на Великобритания (ASA) свали от екран започнала рекламна кампания на веригата ресторанти за бързо хранене Burger King заради това, че при рекламния клип явно е преувеличен размерът на нов вид бургер. Това се казва в съобщение на самия регулатор, цитирано от Lenta.ru.

Комитетът е решил на практика да провери сандвичите, след като е получена жалба от граждани, заявяващи, че продадените им бургери на ресторантската верига са значително по-малки от показаните в рекламата.

За да оценят обективно продукцията на Burger King, представители на комитета са купили три бургера от рекламираните и са стигнали до извода, че тяхната дебелина, включително и гарнитурите като салати и други, действително не съответстват на рекламата.

Затова от ASA са забранили излъчването на посочения рекламен клип.

Американската компания Burger King е основана през 1954 г. Днес тя разполага с над 12 хил. ресторанти за бързо хранене в 73 страни по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още