IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съживяването на електронната търговия повиши с 26% печалбата на eBay

Прогнозните резултати за текущото тримесечие обаче се влошават заради очаквания ефект от поскъпването на долара

10:31 | 22.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Съживяването на електронната търговия повиши с 26% печалбата на eBay

Най-големият интернет аукцион в света eBay изненада с по-голяма от очакваното печалба през второто тримесечие, след като оживлението в електронната търговия и потреблението в световен мащаб успя да подкрепи бизнеса на компанията.

Ръководството на eBay обаче коригира надолу прогнозните си резултати за текущото тримесечие заради неблагоприятното влияние на валутните курсове, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на eBay нараства с 26% на годишна база през второто тримесечие до 412,2 млн. долара, или 31 цента на акция. Преди една година положителният финансов резултат е бил в размер на 327 млн. долара, или 25 цента на акция. Ако се изключат еднократните ефекти, печалбата на акция е 40 цента.

Приходите се увеличават с 6% на годишна база до 2,22 млрд. долара. Пазарните анализатори очакваха по-малка печалба на акция от 38 цента (без еднократните ефекти) и приходи от 2,16 млрд. долара.

За текущото тримесечие eBay очаква приходи в интервала между 2,13 млрд. и 2,18 млрд. долара, като от компанията прогнозират, че поскъпването на долара ще намали продажбите за този период с до 70 млн. долара. Печалбата на акция се очаква да бъде между 35 и 37 цента.

Акциите на eBay поевтиняха с 3% до 20,17 долара за акция до края на вчерашната сесия на Nasdaq. Те са загубили 14,3% от началото на тази година заради очакванията, че по-бавният растеж на икономиката ще навреди на бизнеса на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
"Преди една година положителният финансов резултат е бил в размер на 327 хил. долара, или 25 цента на акция"Не са ли 327 млн. долара?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още