IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPad стъпва на още 9 пазара от петък

Това са Австрия, Белгия, Хонконг, Ирландия, Люксембург, Мексико, Холандия, Нова Зеландия и Сингапур

09:30 | 20.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
iPad стъпва на още 9 пазара от петък

Американската компания Apple обяви, че от този петък таблетът й iPad ще започне да се продава в още девет страни по света. Това са Австрия, Белгия, Хонконг, Ирландия, Люксембург, Мексико, Холандия, Нова Зеландия и Сингапур.

Устройството стъпва на тези пазари след големия си успех, тръгнал от САЩ, където търсенето беше толкова високо, че навлизането на редица международни пазари беше отложено, коментира АФП.

Извън родината си таблетът първоначално започна да се продава в Австралия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Испания, Швейцария и Великобритания.

От Apple казват, че се очакват продажби „в много други държави през тази година“.

Пазарните анализатори се надяват успехът на продукта да се окаже с голяма роля на финансовите резултати на компанията, които се очаква да бъдат обявени днес. В понеделник акциите на групата паднаха при изразени съмнения от страна на пазарни експерти относно маржовете на печалба и след силните данни за продажби на новия базиран на Android смартфон през уикенда.

Все пак според Майк Абрамски от RBC Capital Markets към юни продажбите на около 3,3 млн. таблета би трябвало да окажат силно положително въздействие в отчета на групата. Според анализатора между юли и септември се очаква да бъдат реализирани на пазара още 4,5 млн. броя и общо 14 млн. до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още