IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уеб трафикът на Times падна с две трети след въвеждането на платен достъп

Спадът обаче се оказва по-слаб от прогнозите на някои анализатори, при това е регистриран предимно в периода на регистрация, след което се забавя

10:47 | 19.07.10 г.
Уеб трафикът на Times падна с две трети след въвеждането на платен достъп

Посещенията на сайта на британския вестник The Times намаляха с две трети през седмиците, след като медийната група News International, контролирана от Рупърт Мърдок, започна въвеждането на стратегия за платен достъп до съдържанието, сочат данни, цитирани от Financial Times.

Спадът обаче се оказва по-слаб от очаквания срив на трафика с 90%, прогнозиран от някои анализатори.

Експериментът на Мърдок с платения достъп до онлайн съдържанието се следи с интерес от собственици на вестници от цял свят, много от които обмислят подобни ходове на фона на слаби тиражи и спад на приходите от реклама в печатните издания.

Според данни, събрани и анализирани от компанията Experian Hitwise, която следи интернет трафика, най-значителното понижение на посещенията е било регистрирано през седмиците непосредствено преди старта на платения достъп, когато потребителите са били помолени да се регистрират, преди да могат да видят статиите. Трафикът е паднал с 58% през петте седмици от 22 май и 26 юни, като делът на The Times от интернет трафика на новини на Острова е намалял от 4,37% до 1,83%.

В седмицата след старта на платения достъп от 2 юли темпът на спад на посешенията е станал по-умерен, въпреки че е възможно трафикът да е бил подкрепен от новините за световното футболно първенство. За периода от 3 юли до 10 юли посещенията на сайта са се свили до дял от 33% от нивата преди регистрацията, което е равно на пазарен дял от 1,43 на сто.

“Големият спад всъщност беше по време на периода на регистрация“, коментира Робин Гоуд, директор „Проучвания“ в Experian Hitwise. “Откакто сайтът премина към платения достъп, няма голям спад.”

От News International са отказали коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още